29 juli 2013

Sommarhändelser!




Vi har gjort en road trip till Växsjö för att övervara bröllopet mellan sötaste niece Maria och hennes Gustav.
På bilden tar brudens far emot brudparet för att eskortera dottern till vigseln som ägde rum i ett strålande vackert väder vid sjön.

På vägen ner till Växsjö hade vi en del pauser. Lunch i Askersund och fika i Gränna där Lilla E inte varit tidigare. Nu var det dags för henne att se Grännas huvudgata med alla polkagriskokerier och tusentals turister som strosade gatan fram och tillbaka med kinkiga ungar.
Resan, som tog mesta delen av dagen gick ganska fort ändå med underhållning från baksätet där Lilla E och gudsyster Catrin sjöng och spexade.

Väl framme på hotellet checkade vi in och for sedan på grillkväll hos familjen Tengvall som har sitt sommarhus alldeles i närheten. Det blev en fantastiskt trevlig kväll, inte minst för att vi fick träffa den lilla tioveckorsgamla valpen Chilli.

Vi hann med lite sightseeing i Växsjö innan bröllopet på lördagen.
Och naturligtvis en fika i solskenet medan Lilla E och Catrin hittade streetkritor som var ägnade åt det tyska damfotbollslaget.
Det tyska TV-teamet som följde fotbollsspelarna var väldigt intresserade av vad flickorna ritade och filmade dem en stund. Synd att inte målningen syns i ljuset.

På hemvägen for vi till Läckö Slott för att se sommarens utställning som var fotografier tagna av Mattias Klum. Vi passade på att gå med i en guidad tur för att flickorna skulle få veta slottets historia.
Det var olidligt varmt under turen och jag bara längtade efter att få sätta mig i bilen för att få svalka.
Från Läckö och hem gick resan fort och det var skönt att komma hem efter tre intensiva dagar.
Vicky hade sett efter vovvarna som blev utom sig av glädje då vi kom hem. Det var helt underbart att komma hem till mitt paradis igen.
Stamrosen som nästan var död när jag köpte den, har levt upp igen efter lite omvårdnad, och blommar för fullt. Det kan bero på att sommaren varit gynnsam med hög värme och regelbunden vattning.

Lilla E har återvänt till huvudstaden. Det är dags för henne att börja "jöbbö" igen efter fyra soliga semesterveckor.
Här i Forshaga pågår kammarmusikdagarna som Herr B är delaktig i, och jag har återupptagit mina morgonpromenader!



2 kommentarer:

August sa...

det stavas växjö.......

Leila sa...

weird...