11 augusti 2008

Den kinesiske chauffören Wang i Beijing

Storasyster Victoria har i fem års tid haft en riktig kines till chaufför. Alltså en sån kines som vi, eller åtminstone jag, tror att en kines ska vara.
Totalt obegriplig!
De enda gångerna han visar ett annat ansiktsuttryck än "stoneface", är när han på nåt sätt inser att han har gjort bort sej och då visar nåt som kan kallas för ett leende.

Han vet att Victorias språkkunskaper i kinesiska numera är strålande, men han fortsätter att använda samma svar på allt hon säger, nämligen: Meio venti!

Det betyder " jag har inga problem med det"!

Hon säger: Kan du hämta oss klockan tio i morgon?
Han säger: Meio venti!

Hon säger: Barnen ska på kalas i stan ikväll och ska hämtas efter det.
Han säger: Meio venti!

Hon säger: Idag är det hemskt varmt ute!
Han säger: Meio venti!

Och så vidare i all oändlighet... Han skulle aldrig få för sej att fråga henne om något, för då skulle hon tro att han inte har fattat vad hon vill, och då skulle han ju lose face...?

En dag när vi var och åkte bland smala gränder vid tygmarknaden "råkade" han köra över en söt hundvalp... Meio venti!

När vi varit på restaurang inne i stan och sällskapet varit för stort för att få plats i hans bil och en taxi måste tillkallas (meio venti), lyckas taxin alltid komma till bostadsadressen långt före Wang... är inte det lose face? Nä, meio venti!

OK, jag ska ge honom cred för EN sak:

Nu i OS-tider är ju biltrafiken begränsad i Beijing genom att bilar med jämn slutsiffra bara får åka på jämna dagar och vice versa.
Han har löst det genom att låna en bil av en kompis som har ojämn slutsiffra mot hans jämna så Victoria har tillgång till bil alla dagar!
Men nu är ju Victoria i Sverige ytterligare en vecka till så: meio venti!

4 kommentarer:

August sa...

Wang är söt D:

Leila sa...

NO WAY!

Unknown sa...

Very fine......

Victoria sa...

Tyvärr så kommer jag ingenstans vissa dagar eftersom "bilen" eller "Skylten" är upptagen ibland... Han är en #####!!! Tog tre dagar här innan jag kunde handla efter sverigesemestern! Vet inte vad som är hans problem, men det gör ju inte han heller...Mei wenti!!! :D