27 augusti 2008

Negerbollar och hemläxor

I morse var det pappa som skjutsade flickorna till skolan. Ami skulle till Tullholmsgymnasiet där dagen började med med svenskundervisning i en och en halvtimme.
Därefter var det besök på de olika programmen som just den skolan tillhandahåller.
Ami berättade för mej, när hon kom hem, att hon gillade skolan och att "kak och bak"-programmet verkade roligt. Men även livsmedelsprogrammet verkade intressant.
Hon hade fått en massa hemläxor i svenskan, men det var inga svåra uppgifter, utan sånt hon redan lärt sej hemma i Japan. Typ vad är klockan? Hon är riktigt vass på den frågan och klarar alla typer av tider.
Medan jag tog min vila, zappade hon runt bland TV-kanalerna, och verkar vara fascinerad av TV som företeelse.

När E kom hem hade hon söta Malin med sej. Dom skulle baka och ta med sej till Skutbergsdagen i morgon där ettorna ska 'nollas'. E skriver säkert mer om det i sin blogg.
Ami kände sej nog lite utanför i sammanhanget och föredrog att plugga svenska. Men när hon fick smaka negerbollar, sken hon upp och gillade det very much! Jag misstänker att det kommer att gå inflation i negerbollar här i huset!

Efter maten for Malin hem och Larsa och Ami har parkerat sej framför TVn. Nu ska jag köra henne i säng eftersom det blir tidig uppstigning i morgon.

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: