26 augusti 2008

Misosoppa och språkövningar

I morse var det då dags för den spännande gymnasieintroduktionen. Ami var vaken redan tidigt och fixar själv frukost åt sej. Det tycker jag är bra initiativ, för alla har ju olika tider att passa framgent.
E hade sovmorgon till kl.12 idag så hon beslöt att joina oss till Nobelgymnasiet. Där hade då de fyra andra med värdföräldrar mött upp och som grädde på moset, även ett TV-team som skulle göra ett reportage om våra nya utbytesstudenter.
Till saken hör att dom hade ringt Larsa från TV och frågat om vi ville vara med om ett hembesök av TV med anledning av att vi hade en så långväga student, och naturligtvis samtyckte Larsa till det. När sen TV ringde och skulle göra upp en tid, var det jag som svarade för Larsa var ju i Liverpool, och då tackade jag artigt men bestämt NEJ till dylika intervjuer.
Så på skolan höll jag mej långt från kameran.

Där var det en mycket gammal dam med förlegade engelskkunskaper som med uselt uttal försökte förklara för studenterna vad de hade att se fram emot. Vi hade ju redan fått papper på allt, så det var bara en tråkig repetion igen. Det enda viktiga var att Ami fick sitt busskort.

Sen fick studenterna sej en titt på de olika programmen som Nobelgymnasiet har att erbjuda och allt avslutades med lunch.
Ami gillade lunchen, men inte skolan. Där ville hon absolut inte gå!

När jag hämtade henne spöregnade det ute så vi for hem och tog oss en lur tills E och Larsa kom hem. Vi fikade lite och Ami som nu träffade Larsa för första gången, överlämnade små gåvor till honom.
Sen beslöt E och Ami att gemensamt laga kvällsmat åt oss. De for iväg till ICA och handlade och sedan bjöd Ami på misosoppa och E på Palatsväktarens kyckling med tillbehör.
Mycket gott och uppskattat!

När flickorna diskat och städat upp efter maten, var det dags för kvällens språkövning. Idag övade vi på Ö och R, vilket inte är det lättaste. Men hon är ihärdig och vill verkligen!

Efter detta, gick hon till sitt rum och slocknade som en liten gris i sängen fullt påklädd igen. När E gick in för att väcka henne så att hon skulle komma i säng ordentligt, var hon helt borta och visste inte var hon var! Stackarn, hon måste vara helt uttröttad.
Nu har hon i alla fall hittat till badrummet, och förhoppningsvis därifrån till sängen igen!

Mera i morgon...

2 kommentarer:

Victoria sa...

Lite svårt med ö och rrrrrr kanske. Men med lite motivation så går det säkert bra! :) Hur upplever hon svennemat? Vad käkar hon för frulle?

Leila sa...

Hon äter allt! Köttfärspaj är hittills favoriten. Till frulle är det macka och mjölk eller o'boy. Alla pålägg som E tar verkar ofarliga för henne, så hon väljer det.