24 mars 2013

Mysig helg!

På lördag eftermiddag kom då bilen vi väntat på med Joachim, Annika, Viola och Lilla E. De hade med sig resten av tårtan som var tillägnad Linnéa på hennes födelsedag. Herr B hade också köpt en tårta, så vi hade en smaskig fikastund när de kom.
Efter fikat kastade sig Joachim och Herr B ut i trädgården för att ansa äppelträden. Mycket grenar och kvistar blev det i en stor hög när det var klart.

Lilla E provade sin klänning och blev mycket nöjd över att den var fixad och passade perfekt. Hon sände en varm tacksamhetstanke till sin moster som så finurligt fått dit dragkedjan.
Till middag lagade Herr B en supergod fiskrätt som vi under glatt samspråk njöt av.
Lilla E som fått en fin flaska champagne som avskedspresent från sin praktikplats, bjöd på den som fördrink.
Till dessert blev det förstås memma som till och med flickorna sa sig gilla.
När någon, förmodligen Lilla E, kom på att det var Earth Hour, släckte vi alla elektriska deviser och tände ljus.
När alla ljusen i stora kronan är tända blir det ett så himla fint sken i hela matsalen och allt blir nästan glimrande vackert.
Vi kollade om våra grannar hade uppmärksammat Earth Hour, men det var nog bara hos Cornelis som det verkade vara nersläckt, i alla andra hus lyste det som vanligt. Lite klent kan man tycka, men eftersom media inte ger det mer uppmärksamhet är det lätt att missa den timmen tyvärr.

I morse drog Herr B iväg till gymmet och tog Annika med sig. Någon timme senare var de tillbaka igen och hade då hunnit att handla lunchmat också. ICA i Välsviken öppnar ju redan klockan sju, så det är praktiskt att åka dit och handla efter gymmet då det ligger ganska nära.
Joachim hade redan åkt ut vid sextiden på morgonen för att skåda fåglar.
Jag har ägnat förmiddagen till att lägga sista handen vid Lilla E:s klänning. Jag sydde i en hyska och en hake vid dragkedjan och pressade ut sömmar. I mina gömmor hittade vi en svart tunn bolero med lite paljetter på som passade jättebra till klänningen som bara har tunna axelband. I Lilla E:s samling av skor hittade hon ett par högklackade i samma färg som klänningen, med svarta dekorationer på. Hela outfiten var perfekt och hon kommer bli så fin!

Under tiden hade Annika lagat en supergod lunch. Det var kyckling med rotsaker och matvete och en gremolata till det. Alla åt av hjärtans lust och vi konstaterade att vi äter onödigt goda måltider då man gärna äter mer än man behöver.

Innan stockholmarna packade bilen för hemfärd blev det naturligtvis fika med resten av tårtan. Herr B följde med dem till Stockholm för att slippa ta det gristidiga tåget i morgon bitti.
Nu har Lilla E packat sina pinaler i bilen och åkt till Sunne för de sista dagarna där. På onsdag tar hon sin examen och sen börjar det riktiga vuxenlivet.
Vovvarna och jag är återigen ensamma med allt vårt pyssel och våra turfpromenader. Det känns skönt det med, men det är så  härligt när familjen är här.

Vädret? Jo, idag har det varit någon plusgrad och snön har smält en hel del. Ute på vår gata är det en rejäl sjö av vatten som med all säkerhet kommer att frysa till en isbana inatt.

I morgon är det våffeldagen!
 



2 kommentarer:

Victoria sa...

Så kul med besök, men vad snopet att inte födelsedagsbarnet herself var med! Jaja, de är stora nu, men det har ju inte jag fattat än...Jag vill så gärna se en bild på E när hon har klänningen på sig! Tack och lov för Mostrar som kan sy!

Leila sa...

Födelsedagsbarnet var fullt upptagen med ett skolspex som nu är inne i repetitionernas slutfas.