15 september 2008

Byråkrati och LLA

Morgonen var kall och gråmulen. E hade sovmorgon och Ami var hemma från skolan, delvis på grund av sin förkylning men också för att vi skulle till Migrationsverket för att försöka få hennes vistelse i Sverige förlängt med 2 månader.
Då kan man ju undra varför?
Jo, för annars kan hon inte få något tillfälligt personnummer. Man måste nämligen ha ett uppehållstillstånd på ett åt för att få det, och Amis tillstånd är bara på 10 månader. På Skatteverket rekommenderade de oss att söka ytterligare 2 månaders förlängning, så skulle dom fixa personnummer.
Då kan man ju undra varför hon ska ha ett personnummer?
Jo, för annars kan hon inte sjukanmäla sej på skolan, inte heller skaffa lånekort på biblioteket, för att inte tala om den händelse hon skulle behöva uppsöka sjukvården!

På migrationsverket kunde dom naturligtvis inte vara till någon hjälp, men jag fick telefonnumret till den person som handlagt Amis ärende från början, och som förväntat var den personen inte anträffbar förrän den sjätte oktober! Är det inte typisk svensk byråkrati, så säg?

Vi åkte till Löfbergs Lila Arena och sammanstrålade med Larsa för att äta lunch. Jag tänkte ladda lite inför säsongsstarten med att kolla i vilken form spelarna ser ut att vara, men samtliga höll sej undan min granskning. Tråkigt för Ami som förväntat sej att se den berömde Jörgen Jönsson! Aja, tids nog hinner hon tröttna på honom...

Frampå eftermiddagen hade Ami högläsning för mej på svenska ur en barnbok, och det flöt på förvånansvärt bra! Synd att E:s gamla barnböcker skingrats för vinden, dom hade varit bra att ha nu.

Larsa har åkt till Sthlm nu ikväll och vi har fördrivit tiden framför varsin dator.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, barnböcker OCH MYCKET ANNAT finns för nästan ingen peng alls, på Mötesplats Kupan, Skivstagatan 4 i Fôrsch-aga. Karibu!

Leila sa...

Tack för tipset, vi gör ett besök där!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.