11 september 2008

Hemma igen!

Ja, då var vi hemma igen efter en mycket bra resa till Franska Rivieran. Vi bodde i Menton, som ligger väldigt nära italienska gränsen.
Vädret var disigt och fuktigt och temperaturen pendlade mellan +29-30 grader hela tiden, natt som dag.
Med hyrbilen tog vi oss både till San Remo i Italien och de medeltida bergsbyarna i närheten. Jag förälskade mej i Roquebrune, en pytteliten medeltidsstad med 128 innevånare, högt uppe på en klippa med en borg högst upp. Utsikten var helt hänförande och de smala trappgränderna, stenhusen som var som utmejslade ur klippan och valvgångarna tog mej direkt till Melin. ;)

Vi var naturligtvis till Monaco också och gjorde ett bejublat besök på Casinot i Monte Carlo.
Min födelsedag med champagnefrukost var en höjdare förstås.

När vi kom hem igår kväll, väntade E och Ami på oss med nystädat hus och en fantastisk chokladtårta med Tingeling-ljus! Söta små presenter fanns det också förstås!
Jag är övernöjd och glad för allt!!

Min rygg har blivit påtagligt bättre. Misstänker att det är step-up-passen som har gjort sitt. Jag har nog aldrig gått i så mycket trappor på så kort tid tidigare. I bergsbyn Ste-Agnés fick man ta sej uppåt i 200 meter med hjälp av uthuggna trappor som snirklade sej utmed klippkanten för att komma upp till slottsruinen och en 'alkemistisk' trädgård. Väl värt varenda steg när man väl hämtat andan!
Ska försöka få över lite bilder att lägga ut här.

Återkommer igen....

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej o Välkomna tillbaka till den svenska myllan!!!
Själv är jag ju i Bejjan, The greatest place in the universe! Har precis suttit och konverserat med lite gutar som är här i OS-angelägenheter. De var så mysiga! Vad jag längtar till France! Vi måste åka dit tillsammans någon gång!
/Vicky