19 januari 2013

Lördagsutflykt!

I morse vaknade vi till den omtalade "rysskylan". Det var minus 17 grader ute och en gnistrande solig morgon. Eftersom det är lördag gjorde vi oss ingen brådska med att komma igång. Vi hade bjudit svåger och svägerska på lite mat föregående kväll och det blev några glas vitt till laxen som gjorde oss lite sega.
Men efter melodikrysset trotsade Herr B kylan och tog med sig vovvarna på en promenad. De fick sina små vinterrockar på sig och accepterade det utan protester, men nog var tassarna väldigt kalla när de kom tillbaka så de fick sitta i mitt knä och värma sig båda två - samtidigt!

Efter lunch for vi till stan för att gå på auktion. Jag hade sett en annons i tidningen där det skulle auktioneras ut fina föremål från "högre stånds hem" och bara genom denna särskrivning blev jag skeptisk över vad det var för auktion egentligen.
Vi ringde och kollade om Herr och Fru D ville följa med, och det ville de. Vi mötte upp med dem på Stadshotellet där auktionen skulle gå av stapel. Och mycket riktigt, det var naturligtvis bara en massa nya saker från nån affär som sålde äkta mattor och konst som redan var prissatta. Visst var mattorna hur snygga som helst, men inte tusan köper jag sånt genom nån obskyr auktionsfirma som redan prissatt sakerna!
Vi gick raskt därifrån för att få oss lite kaffe nånstans. Fru D kom på att Savoy hade "afternoon tea" så vi gick dit för att se vad det var.
Det var nästan fullsatt där men vi fick en plats lite i skymundan vilket vi gillade. Där fanns ett buffébord fyllt med godsaker. Laxsnittar, ostsnittar, scones och allehanda marmelader, macarones, cupcakes och diverse smaskiga tårtor med mera.
Vi lät oss väl smaka och fyllde på med det vi tyckte var godast. Vi blev sittande där en bra sund och diskuterade allt mellan himmel och jord tills vi var onödigt proppmätta. Allt var fräscht och välsmakande så dit går vi med all säkerhet flera gånger. Priset på 150:-/pp var inte heller särskilt avskräckande med tanke på vad en latte och en muffins kostar på Wayne's Coffee.

Vovvarna blev jätteglada när vi kom hem och ikväll tänder vi en brasa och myser framför teven igen!

3 kommentarer:

August sa...

jag vill också gå på afternoon tea!

Leila sa...

Jag veeet! Vi sa att du säkert vill gå dit och mysa!

Victoria sa...

Faan, vilken jävla bluffaktion! Tur det, annars hade jag blitt avis -igen!