27 januari 2013

She's back!

Vi for till Stockholm i fredags för att möta Lilla E som skulle landa lördag kväll från sitt Kina-äventyr. På hennes begäran skulle vovvarna vara med, så det var bara att stuva in dem i bilen.
Jag körde upp till Stockholm i lugnt tempo medan Herr B satt bredvid och pysslade med sin telefon och surfplatta. På fedagskvällen var vi bjudna på middag hos familjen G där till  vår glädje även Linnéa tagit sig tid att vara med.
Vi blev bjudna på ugnsstekta rotsaker och välsmakande kyckling och naturligtvis en chokladbrownie som Viola hade bakat till kaffet. Ljuvligt gott!
Fru G blev tyvärr utan den goda maten då hon inte kom hem från jobbet förrän vid halvniotiden. Sedan blev det Victoria´s Secret-party! Det provades kläder och sniffades goda dofter ur alla tuber och flaskor och handkrämer skulle testas. Allt utföll till belåtenhet och det var bra.

Joachim var inte så värst intresserad av tjejgrejerna utan vill hellre visa bilder på sin ringmärkarresa från förra sommaren. Det var mycket intressanta bilder på hur man går tillväga då man fångar och ringmärker fåglar. De ska dessutom vägas och mätas innan de ska flyga iväg igen, och det var kul att få veta hur det går till.
Så småningom beställde vi en hundtaxi och for hem. Jo, man måste uppge att man ska ha hundar med i bilen annars kanske man inte får åka med, blev vi upplysta om av en taxichaufför vid ett tidigare besök i huvudstaden.

På lördag hade vi bestämt med Fru G att åka till Outleten i Barkaby för att kolla om vi skulle göra några fynd där. Vovvarna skulle vara hos Viola under tiden och Linnéa följde också med oss.
I Barkaby fanns det en himla massa outletaffärer, men det var ändå svårt att hitta något som jag tyckte var prisvärt. Herr B hittade en supersnygg kavaj i en härligt blå färg i manchester, och den ville jag att han skulle ha.
Inte förrän vi kom till Le Creuset-affären fick jag begär i blicken. Där fanns så mycket jag ville ha till bra priser, så efter lite urskiljning blev det det här:

En burk med tättsittande lock för kaffe, en ljuvlig mjölkkanna och en söt mortel. Nu kan jag ta bort den fula kaffeburken vi köpte för en tid sedan och ha den här fina i dess ställe.
Sen blev det lunch på Pizza Hut, vilket inte är min favorit direkt, men det fanns bara det och McDonalds att välja på och då är valet givet.
Herr B höll hela dagen en tät koll på telefonen om utifall att Lilla E skulle meddela sig, och till slut kom ett sms att hon landat i Helsingfors där hon skulle få vänta i onödigt många timmar innan planet till Arlanda skulle gå.
Efter att Fru G även hunnit in på IKEA för att köpa en lampa som hon spanat in sen tidigare, for vi hem igen. Vi plockade upp vovvarna och for hem till oss för att möblera om lite grann inför Lilla E:s ankomst.
Jag hann lägga mig och vila en stund innan vi for tillbaka till Östermalm för att ladda inför resan till Arlanda. Fru G hade lagat en god middag när vi kom. Det blev pasta med en currysås med räkor och grönsaker, så gott!


Sen kom beskedet om att planet från Helsingfors skulle bli försenat. Stackars Lilla E som redan suttit i många timmar där skulle nu få vänta ytterligare, vem vet hur länge. Joachim slog på datorn för att ha koll på uppdateringen av avgången från Vantaa.
Till slut visade tavlan att gaten där var stängd, och då åkte vi mot Arlanda. Viola och vovvarna var med såklart!

Här sitter vi och väntar och väntar vid ankomsthallen. Och så till slut dök hon upp! Vovvarna blev minst lika glada som vi och Lilla E:s trötthet verkade inte överhängande.
Vi for tillbaka till familjen G som hade förberett champagne med löjromstoast för att fira. Och som vanligt när de bjuder på Kalixlöjrom, så finns det rikligt av den varan!
Lilla E berättade om sin vistelse i Kina såpass mycket att vår värsta nyfikenhet blev stillad, men så småningom syntes det tydligt att hon behövde komma i säng och få sova ut. Vi for hem och Lilla E måste ha somnat i samma stund som hennes huvud föll ner på kudden.
Jag trodde att vi skulle ha en rejäl sovmorgon i morse, men vid halv åtta hörde jag henne viska: Mamma? och då var vi strax vakna allihop.
Hon gick ut på morgonpromenaden med vovvarna och sen blev det kloklippning under vilda protester. Jag är ju så mjäkig med vovvarna när de inte vill, men Lilla E ser till att det blir gjort, och det känns så skönt att hon är så resolut.
Sen plockade vi ihop allt som skulle med hem och vid halv tio satt vi i bilen igen. Lilla E blev kvar i Stockholm för att i morgon börja en ny praktikperiod på en ny spännande byrå. Hon har lovat att komma hem nästa helg och det ser vi mycket fram emot!
Nu är vi hemma sen några timmar och Herr B har åkt till gymmet för att fortsätta finslipa på formen. 

Ute har vädret slagit om och det är disigt med bara ett par minusgrader.



Inga kommentarer: