25 december 2012

Juldagen!

 Vi firade en lugn och stillsam julafton med glögg, godis och filmer. Herr B hade inte kunnat låta bli att köpa några julklappar till mig fast det var underförstått att vi inte skulle hålla på med sånt.
Jag tycker det är bättre att skänka pengar till välgörande ändamål och det hade han i och för sig gjort också genom att skänka mig en get. Fint! Själv pytsar jag in lite cash till Läkare utan Gränser och hoppas de pengarna kommer barn till godo någonstans i världen.
På kvällen tog vi en promenad med vovvarna och det var så fint med alla juleljusen i husen vi gick förbi och snön som singlade ner i det mysiga mörkret. Det var inte alls kallt och vi kunde ha gått hur länge som helst om det inte varit så tungt att pulsa fram på de ännu inte plogade vägarna.


Idag när vi vaknade var hela världen vit. Det har kommit en hel massa snö och det var till att gå ut och skotta.
Meimei letade febrilt efter bråkpinnen, men den var ohjälpligt borta trots att hon grävde så bara svanstippen syntes.
Bilarna hade fått ett rejält snötäcke på sig och när det var bortborstat var det mer snö att skotta.
Plogbilen har inte kommit än och det lär väl dröja eftersom vår gata ligger långt ner på prioriteringslistan. När vi skottat klart började grannarna dyka upp och vi var ganska nöjda med att ha klarat av skottningen medan de hade sitt kvar.
SMHI har utlovat ännu mer snö i Svealand så det är bara att vila upp sig inför en ny omgång där ute.
Här en bild på vår lilla gran, den är lättskött och står sig nog längre än en vanlig gran eftersom den är lätt att vattna.
Herr B ligger i startgroparna för att åka ut och handla på mellandagsrean, men tack och lov är de flesta butiker stängda både idag och i morgon. Det är väl bara elektronikbutikerna som lockar ut männen idag. Tur att vi inte behöver nåt från såna affärer!

Lite sugen på att gå och se "The Hobbit" är jag, men vi får se vad det blir idag!




1 kommentar:

Victoria sa...

Shit, vad snö! Ser så fantastiskt mysigt ut, men samtidigt lite jobbigt också om man måste åka någonstans...Det är fint i alla fall! Här är bara kallt som satan och lite skitig snö i dikena kvar.